SINKRONIZACIJEOvo je senzacionalna vijest za sve ljubitelje ovog prekrasnog crtića!!! Nakon nekoliko godina stanke, Nova TV ponovo počinje s prikazivanjem crtane serije koja je mnogima obilježila djetinjstvo. STIŽU NAM NOVI POKÉMONI!!!

Pokémon: Crno i bijelo

Nova regija, novi prijatelji, novi izazovi i potpuno novi Pokémoni čine ovu 14. sezonu Pokémon serijala iznimno uzbudljivom. Ash odlazi u regiju Unova u kojoj otkriva Pokémone koje nikada prije nije vidio. S Pikachuom i novim prijateljima, Iris i Cilanom kreće na putovanje, ali treba sakupiti velik broj Pokémona kako bi pobijedio voditelje dvorana, sakupio bedževe i postao Pokémon majstor. Kako biste saznali nešto više o svom omiljenom Pokémonu poslužite se Pokédexom.


  Ash Ketchum iz gradića Palleta u regiji Kanto glavni je junak ovog serijala. Životni mu je san da postane najveći Pokémon Majstor na svijetu. Ash iz sezone u sezonu luta iz regije u regiju i stalno susreće nove Pokémone, ali ma koliko mu bilo drago družiti se s njima, najdraža rečenica mu je: „Pikachu, ja biram tebe!“ Ovaj put Ash dolazi u regiju Unova te se, ni ne znajući, već na samom početku susreće s legendarnim Pokémonom Zekromom. Pikachu je Ashov najdraži Pokémon i njegov najbolji prijatelj. Pikachu je Pokémon električnog tipa i nikad nije u Pokélopti.


Pomalo divlja djevojčica koja se voli penjati po drveću, njihati na lijanama, jesti voće i koja svog Axewa ne nosi u Pokélopti već oko vrata ispod duge crne kose. Iris je pomalo praznovjerna i uvjerena u svoje paranormalne sposobnosti pa se često zna zakačiti sa Cilanom koji sve pojave pokušava znanstveno objasniti. Axew je Pokémon zmajskog tipa neiskusan i nespretan u borbama kao i Iris pa njih dvoje zbog toga upadaju u smiješne situacije.


Pokémon Znalac i jedan od trojice voditelja dvorane Striaton. Druga dvojica su njegova braća Chili i Cress. Oduševljen Ashovom suradnjom i brigom za Pokémone, Cilan odluči krenuti na putovanje s Ashom i Iris i postati još bolji Pokémon Znalac. Cilan voli kuhati i sve svoje impresije pretvara u okuse i arome. Pansage je Pokémon travnatog tipa i Cilanov glavni pomagač, ne samo u borbama, već i u pripremanju jela.


Voditelj dvorane Castelia, ljubitelj je prirode i Pokémona buba tipa. Burgh je umjetnik u stalnoj porazi za inspiracijom, pa i svi njegovi postupci sliče na predstavu ili recital. Ambijent u kojem se nalazi dvorana Castelia je botanički vrt.


Bianca je pomalo nespretna, glasna i jako neuredna djevojčica koja stiže iz gradića Nuveme noseći Ashu pošiljku od profesorice Juniper.


 

 


TIM RAKETA je tajna organizacija koja krađom i iskorištavanjem rijetkih Pokémona pokušava
zavladati svijetom. Ovaj put šef Giovanni šalje Jessie, Jamessa i Meowtha u regiju Unova u
kojoj je primjećen značajan porast psiho energije.

 
Gromovitih osjećaja on je James! Razmaženi sin milijunaša i stručnjak za tehniku, Jessien je partner u prljavim poslovima koji Tim Raketa svim srcem radi za svoga šefa Giovannija. Yamask, duh pokemon postaje Jamessov glavni Pokémon na putovanju regijom Unova.


Vatrena, razorna - Jessie! Ova britka i pomalo otrovna dama je jedna od glavnih uzdanica Tima Raketa, pa su i njeni Pokémoni često Pokémoni zmijskog tipa. Na putovanju regijom Unova Jessien omiljeni Pokémon postaje Woobat leteći Pokémon psiho tipa.


Meowth najmudriji nek vas ne smeta! Pored Pikachua glavni Pokémon cijelog Pokémon serijala. Za razliku od drugih Pokémona, Meowth hoda na dvije noge i govori ljudskim jezikom. Meowth je Pokémon normalnog tipa.


Umišljeni Pokémon majstor Trip gotovo nikad nije raspoložen za borbu s Ashom jer je to za njega gubitak vremena i svaka druga omalovažavajuća rečenica mu je: “To su osnove“. Trip za cijelo vrijeme borbe pokušava fotografirati interesantne akcije što ga dodatno čini još iritantnijim.


Voditeljica dvorane Nacrene. Lenora je snažna i uvijek spremna na borbu i davanje dobrih savjeta svojim protivnicima, a omiljeni su joj Pokémoni normalnog tipa . Dvorana Nacrene se nalazi u muzeju i knjižnici.


 Za Pok
émon majstore - TKO JE TAJ POKÉMON PITALICA!


Poslušaj što Pokédex kaže o tom Pokémonu, a rješenje možeš saznati samo jednim klikom na ODGOVOR!Ovaj Pokémon...

...obilježava svoj teritorij kljovama ostavljajući tragove na stablima. Ako mu kljove otpadnu ponovno će narasti.

POGODI TKO JE TAJ POKÉMON?

Poslušaj Pokédex:
Saznaj tko je taj Pokémon!

 Ovaj Pokémon...

...je travnati zmijski Pokémon. Smiren i sabran. Koristi fotosintezu kako bi prikupio energiju pomoću lista na repu.

POGODI TKO JE TAJ POKÉMON?

Poslušaj Pokédex:
Saznaj tko je taj Pokémon!

 Ovaj Pokémon...

...je vatrena svinja. Inače mu iz njuške izlazi vatra, ali kada je bolestan, ispaljuje dim.

POGODI TKO JE TAJ POKÉMON?

Poslušaj Pokédex:
Saznaj tko je taj Pokémon!Uloge:
           Ash: Saša Buneta
           Iris: Jelena Majić
           Cilan: Zoran Pribičević
           Burgh: Alen Šalinović
           Bianca: Sandra Hrenar
           Jessie: Mila Elegović
           James: Hrvoje Klobučar
           Meowth: Sven Šestak
           Trip: Dušan Bućan
           Lenora: Danijela Večerinović

Uvodnu  pjesmu pjevaju: Jacques Houdek i Andrea Čubrić
Producent: Nikola Klobučarić
Redatelj HR sinkronizacije: Zlatko Štimac
Prevoditeljica: Marta Ferković
Tonska obrada: Project 6 studio

 Jacques Houdek pjeva novu Pokémon pjesmu!

Nakon najavnih pjesama u prethodnim sezonama Jacques ponovo pjeva s nama! Ovog puta u duetu s Andreom Čubrić, otpjevao je uvodnu pjesmu nove sezone 'Pokémon: Crno i bijelo". Poslušajte kako su to izveli stari Pokémon majstori!

 

 

 

Pokémon: Crno i bijelo

Prvi korak je najteži
Kad u novi dan treba krenuti
Al' čuda još su moguća
Tvoja snaga nema granica!

Jer nije sve crno/bijelo
Kad srce je hrabro i smjelo
Čak i kroz poraze, put je do pobjede

Avantura počinje

Pokémon!

 

 

 

 

 
Poslušaj pjesme iz prethodnih sezona: