P6 TIM

Nikola Klobučarić

Producent i redatelj
nikola@project6.hr

 

Biografija

Nikola Klobučarić diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Rođen sedamdesetih godina prošlog stoljeća u "filmskoj" obitelji. Od tate dugogodišnjeg djelatnika Hrvatske televizije, već od ranih dana zarazio se virusom televizije.

Prve TV korake još kao gimnazijalac, napravio je na "maloj" zagrebačkoj televiziji, gdje je radio kao ton majstor. Kao što to obično bude na malim televizijama, spletom okolnosti povremeno radi na različitim pozicijama od tonskog snimatelja, kamermana, grafičkog dizajnera do montažera. U nekoliko godina stječe praktična znanja o tehničkom aspektu funkcioniranja televizije. Ubrzo nakon toga vodi realizaciju satelitskog programa Hrvatskog informativnog centra.
Istovremeno nastavlja karijeru na "tatinoj" Hrvatskoj televiziji, kao montažer. Kroz montažerski rad s novinarima dnevnog programa stječe golemo iskustvo u montiranju kratkih formi dnevno informativnih, obrazovnih i političkih tema.
1997. diplomira na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu – smjer Menadžerska informatika.

1994. pokreće Project 6 studio. Tu pronalazi nišu na tržištu i redateljski potpisuje brojne reklamne, glazbene TV spotove, te nekoliko namjenskih filmova. Na poziciji kreativnog producenta, a često i montažera ili asistenta.
Profesionalno se bavi sinkronizacijom animiranih filmova. Kao redatelj sinkronizacije potpisuje sinkronizacije za dugometražne filmove: Avanture Sharkboya i LavaGirl, Shrek 1, Princ od Egipta, te kao producent ili redatelj sinkronizacije preko 1500 epizoda animiranih TV serija Pokemon, Jagodica Bobica, Spužva Bob skockani, Dora istražuje, Tomica i prijatelji, Pocoyo, Ben10, Ulica Sezam i dr.

Član je Hrvatske udruge producenata (HRUP).