SINKRONIZACIJE

Ben 10

  Jedan dječak, 10 junaka...


  Sasvim običan dječak, stjecajem okolnosti, dolazi u posjed jedne od najmoćnijih naprava u čitavom svemiru - Omnitrixa. Omnitrix izgleda kao neobičan ručni sat i kada jednom dođe na ruku, gotovo ga je nemoguće skinuti. Omnitrix sadrži genetske strukture 10 vanzemaljaca u koje se Ben može pretvoriti.
  Što je još potrebno za dobru priču? Naravno, puno zanimljivih likova: dobrih, loših, zlih, opasnih i onih manje opasnih, a najzabavniji dio priče je odnos između Bena i njegove sestrične Gwen – dva tvrdoglava tinejdžera, no srećom tu je njihov djed Max, koji s njima provodi ljetne praznike i pazi da stvari ne izmaknu kontroli.

  BEN 10 NASLOVNA PJESMA
  Sudbina je htjela da se baš iz svemira,
  Na ruku dečka običnoga spusti naprava,
  Zbog čije moći život mu se promjeni za tren, Ben 10.
  Možda ti se sve to skupa čini nestvarno,
  Al' treba samo sekund' dva i dogodi se to.
  On uzme oblik koji želi i tada zgrabi plijen, Ben 10.
  Moć koju ima on koristi,
  U borbi protiv zla i zavisti
  On nikad neće odustati
  Njegovo ime već znaju svi, Ben 10.


  Ben Ben Tennyson
  Glavni junak serije i ponosni nositelj Omnitrixa. Živahni dječak kojem strpljenje nije vrlina. Sa zadovoljstvom će uvijek priskočiti u pomoć. Pogotovo u liku vanzemaljca.
  Gwen Tennyson from the Ben 10 series Gwen Tennyson
  Benova sestrična. Uvijek kad je Ben spreman uletjeti u nevolju, Gwen je glas razuma. Iako se njih dvoje stalno prepiru, ona je Benova najbolja savjetnica koja mu pomaže shvatiti kako Ominitrix radi.
  Lik iz serije Ben 10 djed MaxDjed Max
  Dobroćudni djed tajnovite prošlosti. Provodi vrijeme pazeći na svoja dva nestašna unuka, što ponekad baš i nije lak posao.
  Lik iz serije Ben 10 RukatiRukati (Four Arms)
  On je najsnažniji junak i najbolji Benov izbor kada je potrebna sirova snaga za rješenje problema. Uz njegove 4 snažne ruke i ogromnu mišićnu masu, poput oklopa ga štiti i njegova gotovo neprobojna koža.

  Lik iz serije Ben 10 PrikazaPrikaza (Ghostfreak)
  Prikaza je pomalo mračan izvanzemaljac koji ima moći poput duha. Može prolaziti kroz zidove ili biti nevidljiv. Njegov sablasni izgled idealan je da se utjera strah u kosti baš svakom protivniku. Zapravo, čak se i Ben naježi kada se pretvori u Prikazu.

  Lik iz serije Ben 10 Siva tvar Siva tvar (Grey Matter)
  Najmanji, ali zato najpametniji Benov junak. Sastav kože omogućava mu da se prilijepi za bilo kakvu površinu. Kao takav je idealan za poslove špijunaže ili praćenja. Osim toga, može znatno povećati Benovu inteligenciju i tako mu pomoći u rješavanju problema.
  Lik iz serije Ben 10 Žalac Žalac (Stinkfly)
  Kad Ben treba letjeti, onda je na redu Žalac. On može izvesti sjajne akrobacije
  u zraku. Jednostavno izmiče napadima, a njegove bodlje i oštar rep doista su
  dojmljivo prirodno oružje. Žalac može i ispaljivati sluz koja usporava neprijatelje.
  Lik iz serije Ben 10 Kevin 11 Kevin 11
  Kevin 11 je buntovni mutant tinejdžer koji ima sposobnost upijanja bilo kojeg oblika energije, uključujući i energiju Omnitrixa. Kada to radi, postaje nepotpuni, ali još uvijek opasan oblik tog vanzemaljca. On pokušava Benu ukrasti Ominitrix kako bi imao njegovu moć samo za sebe.
  Lik iz serije Ben 10 KuglaKugla (Cannonbolt)
  Iako izgleda strašno nespretno, Kugla je opasan protivnik u borbi. Kad se sklupča, postaje nezaustavljiva kugla za razbijanje svega što nađe na putu.


  Lik iz serije Ben 10 MagmaMagma (Heatblast)
  Ovaj junak omogućava Benu da se služi vatrom kao moćnim oružjem,
  može je izbacivati na velike udaljenosti ili je čak koristiti poput raketnog pogona za let. Njegov apsolutni nadzor nad vatrom i visokom temperaturom zadaje nerješive probleme Benovim neprijateljima.
  VinjagaVinjaga (Wildvine)
  Vinjaga je više pripadnik biljnoga nego životinjskog svijeta. Zato je jedan od najčudnijih Ominitrixovih izvanzemaljaca. Može se zakopati u zemlju, ispružiti
  grane i uhvatiti zlikovce ili izbaciti rasprskavajuće spore. Nažalost, Vinjaga nije otporan na otrove i naravno, potrebna mu je Sunčeva energija da bi bio snažniji.
  Lik iz serije Ben 10 PsinaPsina (Wildmutt)
  Budući da je slijep, ovaj junak ima toliko istančana ostala osjetila da
  može osjetiti ili nanjušiti opasnost puno prije nego svi ostali. Uz njegovu sirovu zvjersku snagu i oštre pandže, postaje moćno Benovo oružje.
  Lik iz serije Ben 10 zlikovac VilgaxVilgax
  Okrutni međugalaktički nasilnik, očajnički se pokušava dočepati Ominitrixa kako bi pokorio galaksiju. Tijelo mu je preinačeno. On je uistinu zao i ništa ga neće zaustaviti da uništi Bena i postigne svoj cilj.

  Lik iz serije Ben 10 Ripjaw Ralja (Ripjaw)
  Voda je njegov dom i tu je neograničeni vladar. Izvanrednom se lakoćom kreće ispod površine, a riblji rep umjesto nogu daje mu veliku okretnost. Najmoćnije oružje mu je čeljust koja ima toliku snagu da s lakoćom može trgati sve vrste poznatih materijala.

  Lik iz serije Ben 10 BrziBrzi (XLR8)
  Krasi ga nevjerojatna brzina. Može u kratkom vremenu prevaliti jako dug
  put, što često može biti presudno za uspješnu akciju. Njegova brzina daje mu mogućnost prelaska preko svih mogućih površina, vode, leda, blata...

   

  UpgradeTehno (Upgrade)
  Može se prilagoditi ili združiti s bilo kakvom tehničkom ili elektroničkom
  napravom i to doslovno od bicikla do satelita. Kad se spoji s nekim uređajem, ima mogućnost promijeniti mu svojstva. Može se rastvoriti u bilo koji oblik, tako da ga je nemoguće uhvatiti, ali ne smije dolaziti u dodir s kiselinama.
  Lik iz serije Ben 10 KristalniKristalni (Diamondhead)
  Njegovo čvrsto tijelo tvrđe je od dijamanta, radi čega je gotovo neuništiv. Ima kristale koji su oštri kao britva, može ih ispaljivati ili razrezati sve što mu se nađe na putu.
  Lik iz serije Ben 10 Zderko Žderko (Upchuck)
  Žderko je maleni izvanzemaljac koji ima golemi tek. Pomoću četiri snažna i ljepljiva jezika može dohvatiti stvari, a usta i želudac rastegnuti tako jako da može progutati bilo što. Kada nešto probavi, može to pretvoriti u rasprskavajuće kugle tekućine koje izbacuje s velikom točnošću.

  Lik iz serije Ben 10 DlakovukDlakovuk (Benwolf)
  Dlakovuk je sličan vuku, samo što ima četverostruku čeljust.
  Dlakovuk je natprosječno snažan, brz i
  vrlo istančanih osjetila. Kad zavija, odašilje ultrazvučni udarac koji lako razbija stijene. Jedina slabost mu je vid – ne razlikuje boje.

  .................................................................

  Lik iz serije Ben 10 GolijatGolijat (Way Big)
  Golijat čak i nije pravi izvanzemaljac,
  koliko je zapravo svemirska nepravilnost nastala za vrijeme kozmičkih oluja. On je daleko najveći junak u Benovu arsenalu, ima natprosječnu snagu i gotovo je neranjiv.

  Lik iz serije Ben 10 MumijaMumija (Benmummy)
  Mumija je sastavljen od zavoja,
  pa svoje udove može oblikovati po želji, slično kao Vinjaga. Lako izbjegava udarce, brzo se oporavlja i, unatoč izgledu,
  vrlo je snažan. Ipak, sama tvar od koje je sačinjen je slaba, pa ga je lako rastrgati kad je odmotan.

  Lik iz serije Ben 10 Dr. AnimoDr. Animo
  Dr. Animo je nekad bio uspješan znanstvenik, no nakon što je propustio priliku dobiti nagradu za najboljeg veterinara, jednostavno je poludio. Izumio je Transmodulator – napravu pomoću koje može mutirati i povećati bilo koju životinju.
     

  Ova serija je u svijetu munjevitom brzinom postala veliki hit i već nakon gledanja prve epizode postaje jasno i zašto: zanimljiva radnja, vrhunski animirana, a likovi vrlo dobro razrađeni. Zapao me taj nimalo lagani zadatak da režiram hrvatsku sinkroniziranu verziju,a koliko uspješno, provjerite na RTL televiziji.
  Marijo Luketa,
  Redatelj HR sinkronizacije

  Uloge:
             Ben Sanja Hrenar
             Gwen Jelena Majić
             Djed Max (Grandpa Max) Branko Smiljanić
             Rukati (Four Arms) Luka Peroš
             Prikaza (Ghostfreak) Kruno Klabučar
             Siva tvar (Grey Matter), Magma (Heatblast) Goran Vrbanić
             Kristalni (Diamondhead), Ralja (Ripjaw) i
             Žalac (Stinkfly) Mario Huljev
             Brzi (XLR8), Psina (Wildmutt) Zoran Simkić
  Uvodnu pjesmu pjeva: Danijela Večerinović

  Autori serije: Duncan Rouleau, Joe Casey, Joe Kelly i Steven T. Seagle
  Prijevod: Laura Lui
  Producent: Nikola Klobučarić
  Redatelj HR sinkronizacije: Marijo Luketa
  Tonska obrada: Project 6 studio

  vrati me na vrh


  Preuzmi i isprintaj stranice za bojanje sa Benom, Kristalnim i Rukatim!
  Bojanku Ben 10 Čudesne preobrazbe  potraži u knjižarama i trgovačkim centrima.

  Potreban vam je Adobe Reader. Ukoliko ga nemate instaliranog, preuzmite ga
  ovdje.