TV PRODUKCIJA

SOB I SNJEGOVIĆ

  Upoznajte dva stara prijatelja. Turbo Sob i Snjegović Limač. Led i vatra u najvećoj avanturi života.


  Nekada najbolji prijatelji, Sob i Snjegović, nakon dugo vremena našli su se na snimanju reklame. Odmah su isplivale snažne emocije i oživjela su nekadašnja rivalstva. Snjegović, nestašan kakav je, odlučio je uzeti stvar u svoje ruke i to doslovno. U nebrojenim pokušajima snimateljske ekipe da ih ponovo ulove u bezazlenom njihanju uz pjesmu, Snjegović je svaki put našao shodno izvući nešto iz zida. Upoznajmo ih malo bolje...

   Sob u vrtu
  Ime i prezime: Turbo Sob
  Nadimak: Brzi
  Godina rođenja: nepoznata
  Ime oca: Rudi Sob

  Turbo Sob ili Brzi kako ga od milja zovu prijatelji, živi povučeno i mirno.
  - Najviše uživam kada mogu u miru uređivati vrt oko svoje kućice. Onda mi zasvijetle lampice - eto, toliko sam radostan!
  Sob je veseli samac koji često kaže:
   - Ima vremena. Sigurno će naići prava gospođica Sob za mene. On nikada ne kasni na posao, samo sa posla kući. Redovito zove mamu Sob,a susjedi ga obožavaju.
  - Ne možeš posuditi šećer od susjeda, ako ih ne poznaješ! -  uvijek ističe Sob. Na slici je Sob ispred svoje kućice i vrta na koji je jako ponosan.
  Snjegovic Limac

  Ime i prezime: Limač Snjegović
  Nadimak: Nevolja
  Godina rođenja: nepoznata
  Ime oca: Beli Snjegović

  Ne zovu Limača bez razloga Nevolja. Nema smisla ukrašavati istinu. Iza tako nevinog nadimka krije se jedna velika potreba da upadne u svaku nevolju na koju naiđe.
  - Nema te crvene tipke koju nisam stisnuo. NEMA. Posebno ako piše 'Ne diraj'
  Limač potječe sa najhladnijih ledenjaka Sjevernog pola. - Tamo ti nitko ne pomaže.. posebno ako si snjegović. Posebno tada. - pomalo zamišljen priča Snjegović. Najveća strast su mu ekstremni sportovi bez kojih bi bio kao riba na suhom. Na temu rivalstva sa Turbom rekao je: - Ovaj intervju je gotov - i odšetao - jednostavno, takav je. Ovo je jedina slika koju je Snjegović imao za nas, a posudio ju je od mame.


  Kako su Sob i Snjegović došli na male ekrane
  Korak po korak

  Sob i Snjegović glavne su uloge u božićnim tagovima* koji dolaze na kraju blagdanskih Turbo limač  TV spotova. Traju po 3 sekunde, ali nastajali su malo duže.
  _____
  * tag - citat, etiketa, formatiranja i sl., metalni vršak, naglavak, navod, označiti, oznaka, oznaka u dokumentu za nadzor indeksiranja, petlja, privezna pločica, privjesak, staviti oznaku, trag, uzrečica, završna riječ, termin u marketingu koji u ovom slučaju označava animaciju na kraju tv spota ;-)


  1. Nakon što smo skicirali Soba i Snjegovića na papiru, to je bio tek početak nastajanja animacija. Super sofisticiranim postupcima računalne obrade od jednostavnog crno - bijelog crteža došli smo do gotovog, obojanog crteža spremnog za daljnju manipulaciju.

  Sob i Snjegovic bez boje i u boji

  2. Glavni trik scenarija bio je da snjegović povlačenjem žice uvlači u ekran nešto neobično ili da se njegovim djelovanjem dogodi neki "kratki spoj". Tako da smo snjegoviću u ruke stavili žicu... da nešto potegne.

  3. Odabir scenografije nije bio jednostavan zadatak. U dilemi između plaže sa palmom i snijegom prekrivene šume, odlučili smo se za šumu.

  Pozadine za glumce

  4. I na kraju smo animacije upotpunili zvukom - pjesmom i veseljem. Dobro miješali oko dva do tri tjedna i po potrebi dodavali različite aplikacije za audio i video obradu - i gotovo!
  Tako je nastao crtić o Sobu i Snjegoviću!

  Crtež i razrada likova: Nataša Rašović
  Scenarij: Nikola Klobučarić
  Animacija: Igor Babić
  Glazba i zvuk: Marijo Luketa
  Song: Ivana Jelinčić
  Glas: Jakov Babić
  Grafika: Ivan Šurina
  Godina: 2008.