SINKRONIZACIJE

Tomica i prijatelji

  Što to huči tračnicama?
  Ti vrapca, pa to su Tomica i njegova škvadrica!
   

  Ovi šareni vlakovi se od jutra do mraka voze otokom Sodorom izvršavajući zadatke koje im povjeravaju gospodin Debeljkić i gospodin Mršavić. Tomica, Jurica, Pero, Ema, Gordan, Bruno i Hrvoje ludo se zabavljaju i pomažu jedan drugome, uče o najvažnijim životnim vrijednostima, prijateljstvu, poštovanju i marljivosti; i znate što? Svi su jako korisne lokomotive.
  Serija je počela s emitiranjem 1984. godine, a epizode su inspirirane pričama W. Awdreya. Dosad je snimljeno 327 epizoda. Crtana serija je dvostruko nominirana 1984. i 1985. godine za nagradu BAFTA. U nekoliko sezona glas je posudio čak Ringo Starr.
  "Tomica" je prvi crtić na kojem sam počela učiti sve ono što moji ostali kolege već rade žmirečki, a zahvaljujući njihovoj strpljivosti u poučavanju, ovaj ozbiljan posao u neozbiljnoj formi postaje prava zabava. Ovaj projekt ću pamtiti i kao prvi susret s izuzetno šarmantnim i darovitim glumcem, gospodinom Tomislavom Stojkovićem. Svaki put iznova me oduševljavalo njegovo "šaltanje" iz jednog lika u neki drugi, karakterno i glasovno, a sve to - prima vista.
  Što još dodati? Dobro došli na otok Sodor!
  Chuuuu…
   ili... servus, kako bi rekao gospon Tomislav 

  Ivana Jelinčić,
  redateljica HR sinkronizacije

  Tomica i prijatelji ZVUKOMLAT

   


  Tomica (Thomas)
  Tomica je hrabra mala lokomotiva. Stalno upada u nevolje, često zbog velike želje da radi stvari koje su ipak za starije i mudrije lokomotive. Ali, Tomica se nikada ne predaje i vrlo brzo opet užurbano juri tračnicama obavljati svoj posao.
  Tomica nosi broj 1.
  Lokomotiva Tomica
  Lokomotiva Jurica
  Jurica (James)
  Jurica je lokomotiva srednje veličine. Niti je velik kao Gordan, niti malen kao Tomica. On je lijepa lokomotiva, a sam za sebe misli da je sjajna lokomotiva - pa ne može raditi bilo što. To ga, naravno, često dovede u nevolju.
  Jurica nosi broj 5.
  Pero (Percy)
  Pero je mlađi član glavne ekipe lokomotiva. On je vesela lokomotiva koja ne čezne za  avanturama kao Tomica. On će uvijek pomoći, što druge nestašne lokomotive često znaju iskoristiti.
  Perina oznaka je broj 6.
  Lokomotiva Pero
  Lokomotiva Gordan
  Gordan (Gordon)
  Gordan je jedan od starijih članova velike željezničke obitelji. On je najbrži i najjači i on to dobro zna. Ali zato nije ohol, nego će uvijek oprostiti i pomoći manjim lokomotivama da se izvuku iz nevolje.
  Njegov broj je 4.
  Ema (Emily)
  Ema je prava dama, lijepe sjajne boje i ulaštenih odbojnika. Nakon što je spasila Olivera,  gospodin Debeljkić joj je za nagradu dodijelio nove vagone.
  Lokomotiva Ema
  Lokomotiva Hrvoje
  Hrvoje (Henry)
  Hrvoje je duga, brza lokomtiva. Ponekad se zna pokvariti, ali otkad je bio na temeljitom popravku, osjeća se puno bolje.
  Hrvojev broj je 3.
  Edo (Edward)
  Edo je jedna od najstarijih lokomotiva. Ma, Edo je dobar i drag. Kada se lokomotive loše ponašaju, gospodin Debeljkić uvijek moli Edu da ih smiri.
  Edin broj je 2.
  Lokomotiva Edo
  Lokomotiva Bruno
  Bruno (Toby)
  Bruno je staromodan. Tako izgleda, a tako se i ponaša. On je već star, pa je presretan svaki put kada može pomoći. Ponekad se zna razljutiti, ali na sreću, bez ikakve štete.
  Brunin broj je 7.
  Gospodin Debeljkić
  (Fat Controller)

  Debeljkić je direktor željeznice i njegov posao je da su lokomotive uvijek točne i korisne. On je strog, ali pošten šef, a u željeznici se polako uspinjao od strojara do direktora.
  Lokomotiva Debeljkić Lokomotiva Mršavić Gospodin Mršavić
  (Mr Percival)

  Mršavić je direktor male željeznice.
  Često ga možemo vidjeti na njegovom pouzdanom biciklu. Oblači se jednako kao gospodin Debeljkić, koji mu je najveći uzor.

  Pripovjedač:
  Tomislav Stojković
  Redatelj: Steve Asquith
  Prijevod i adaptacija: Marta Ferković
  Pjevaju: Ivana Jelinčić i Andrea Čubrić 
  Redatelji HR sinkronizacije: Ivana Jelinčić, Zlatko Štimac (sezone 11 i 12)
  Tonska obrada: Project 6 studio