SINKRONIZACIJENIKO 2: Mali brat, velika frka

Neki od Vas su već imali priliku upoznati glavnog junaka crtića, Niku, u prvom nastavku animiranog filma “Božićna potraga”, u kojem je naučio letjeti. On je sada već gotovo tinejdžer i cijeli je život proveo samo s mamom Monom, budući da su mu roditelji rastavljeni. Niko provodi vikende s tatom Ivom, junakom Letećih snaga Djeda Mraza, ali potajno sanja o danu kada će se njegovi roditelji pomiriti i ponovno živjeti zajedno.
Međutim, jednoga dana mama kaže Niki iznenađujuću vijest: upoznala je novog dečka, Luku. Nikin svijet se odjednom ruši: više neće biti jedinac... morat će živjeti s mlađim polubratom Vinkom, Lukinim sinom iz prvog braka, a još ga k tome i paziti, što neće biti nimalo lagan zadatak… posebno kada su oboje meta jezivih orlova.
Ne propustite u svim kinima pogledati i drugi nastavak animiranog kino hita "NIKO 2: Mali brat, velika frka", sinkroniziran na hrvatskom jeziku. Pogledajte TV najavu i upoznajte glavne likove i glumce koji su posudili glasove u crtiću: 
Upoznajte likove:


Živahan dječarac koji je naučio letjeti i to je nešto u čemu uistinu uživa. Cijeli je svoj život proveo s mamom Monom. Budući da su mu roditelji rastavljeni, vikende provodi s tatom Ivom, junakom Letećih snaga Djeda Mraza, ali potajno sanja o danu kada će se njegovi roditelji pomiriti i ponovno živjeti zajedno.

Olga Pakalović

Nikin polubrat, zaigrani dječačić željan novih prijateljstava, koji se jako voli igrati skrivača. Kao sin jedinac samohranog oca Luke, Vinko sanja o obitelji i velikom bratu poput Nike, kojemu se uistinu divi. Vrlo je znatiželjan i nestašan, zbog čega zna upasti u nevolje.Jelena Majić

Nikina mama, koja ga je sama odgajala cijeli život. U želji da s nekim podijeli svoju svakodnevnicu i izazove odgajanja sina Nike, Mona se zaljubljuje u sóba, Luku. Nije joj drago što se Niko povremeno viđa sa svojim pravim ocem, Ivom, jer smatra da mu nije dobar uzor.


Jasna Bilušić
Srdačan samohrani tata, koji je svoj život posvetio odgoju sina Vinka, još od tragičnog gubitka svoje prve supruge. Upoznavši Monu, nastoji se što više približiti njezinom sinu Niki. Pomalo sramežljiv, često se „zapetlja“ u komunikaciji pa se počne „izvlačiti“ vicevima.Zoran Pribičević
Dobrodušna leteća vjeverica. Pomalo je nespretan u komunikaciji. Davno je izgubio obitelj, a svoj novi dom pronašao je među sóbovima. Đuro je Nikin najbolji prijatelj, uzor i mentor, a budući da može i letjeti, često vodi brigu o dječaku tijekom njegovih pustolovina.


Franjo KuharNikin pravi otac i član Letećih snaga Djeda Mraza, koji je posvećen svome radu. Nastoji biti što bolji otac te se redovito druži s Nikom vikendima u Mrzloj ledini. Ivo koristi svaku priliku da pouči dječaka o tehnikama letenja i da mu ispriča razne zgode sa svojih pustolovina.

Alen Šalinović

Lukava lasica, koju su Niko i Đuro upoznali dok su spašavali Djeda Mraza od Vučje družine. Vilma im je postala prava prijateljica i dio obitelji u Dolini sobova. Osim što je vrlo okretna, ona je jedina koja se usudi naglas izreći stvari o kojima drugi samo razmišljaju.


Hana Hegedušić

Mrzovoljni sób samotnjak, koji je u mladosti bio vođa Letećih snaga. No, starost je učinila svoje: vid mu je oslabio i ostao je bez posla. S vremenom je postao ogorčen i usamljen, no potajno se nadao da će se jednog dana vratiti u Leteće snage i iskupiti za svoje propuste.

Željko Mavrović
Nikina najbolja prijateljica,
uz Đuru i Vilmu. Sara je vrlo osjećajna i obzirna djevojka, često puta „glas razuma“ u društvu. Unatoč tome što se ponekad ne slaže s Nikinim hirovitim odlukama, uvijek
ga podržava u njegovim maštarijama. Niko je potajno zaljubljen u nju.

Amanda Prenkaj
Iako je slatkorječiva i vješta, bijela vučica nema dobru narav. Budući da je izgubila voljenog brata u borbi, razmišlja samo o osveti. Inteligentna je i manipulira gotovo svakim tko joj može poslužiti da ostvari svoje zle namjere. Tupavi orlovi joj jednostavno ne mogu odoljeti.
Barbara Nola
Biti vođa glupavog jata orlova, nije nimalo lak zadatak. Unatoč nedostatku inteligencije, Šef i njegovi prijatelji, Brzi, Gnjavež i Edo, su veličanstveni i prilično talentirani kad je riječ o tjelesnoj snazi i letenju. Svojim oštrim pandžama, mogu uhvatiti bilo kojeg malog sóba. Njihovi najveći neprijatelji su Leteće snage, koje su ovladale nebom, te ih tako protjerale u osamu jezive špilje, pod imenom „Orlovo carstvo“. Bez obzira što Šef ima autoritet nad ostalim orlovima, postoji netko tko je opasniji od njega i vlada „Orlovim carstvom“ – zločesta Bijela vučica.

Adalbert Turner Juci                                         Mario Huljev                                           Jacques Houdek                                        Goran Malus


Drugi nastavak animiranog kino hita:  NIKO 2: Mali brat, velika frka
(eng. NIKO 2: Little Brother, Big Trouble: A Christmas Adventure)

Hrvatska sinkronizacija:
Producent:
Redatelj HR sinkronizacije:
Tonska obrada:
Prijevod:
Distribucija:
Trajanje filma:
Godina:

Project 6 studio
Nikola Klobučarić
Zlatko Štimac
Marijo Luketa
Dora Jakobović
MG Film
79 min.
2013.

 
 
 
 
 
 
 
 GLASOVE POSUDILI:

NIKO:  Olga Pakalović 
VINKO:  Jelena Majić 
MONA:  Jasna Bilušić 
LUKA:  Zoran Pribičević 
ĐURO:  Franjo Kuhar 
IVO:  Alen Šalinović 
VILMA:  Hana Hegedušić 
STARI MATO:  Željko Mavrović 
SARA:  Amanda Prenkaj
BIJELA VUČICA:  Barbara Nola 
ŠEF:  Adalbert Turner Juci 
BRZI:  Mario Huljev 
GNJAVEŽ:  Jacques Houdek 
EDO:  Goran Malus 
BORO:  Aleksandar Cvjetković Kajo                                  
STIPO:  Mario Huljev 
JOZO:  Zlatko Štimac 
LJUBO:  Goran Malus 
ANTO:  Jacques Houdek 
ROKO:  Marijo Luketa 
DJED MRAZ:  Adalbert Turner Juci 
MEDO:  Hana Hegedušić 
PRODUKCIJA I FILMSKA EKIPA:

Redatelj: 
KARI JUUSONEN (Niko: Božićna potraga / Niko: The Way To The Stars) 

Suredatelj: 
JØRGEN LERDAM 

Scenaristi: 
HANNU TUOMAINEN & MARTEINN THORISSON 

Producenti: 
MAITE WOKÖCK, MOE HONAN, LISE ANN MANGINO, ANTTI HAIKALA,
PETTERI PASANEN & HANNU TUOMAINEN 

Izvršni producenti: 
EMELY CHRISTIANS, RALPH CHRISTIANS & ANDERS MASTRUP 

Produkcija: 
ANIMA VITAE (Finska) 
CINEMAKER (Finska) 
ULYSSES (Njemačka) 
TIDAL FILMS (Irska) 
A.FILM PRODUCTION (Danska) 

U koprodukciji s: 
UNIVERSUM FILM