SINKRONIZACIJE

Aladdin

  Sezame otvori se, evo i nas!

  Dobro došli u kraj, ovaj zemaljski raj
  gdje je pijesak pod zvijezdama plav.
  Gdje se magijom tjeraju konji u kas
  Sezame, otvori se, evo i nas!
  Kroz arapsku noć i arapski dan
  vodi nas put od zlata sav žut u čudesni san…

  …i u pustolovine hrabrog i snalažljivog Aladdina, njegove zaručnice Jasmine te ostalih likova poput Duha, Abua i papige Jaga. Aladdin i veselo društvo susrest će se s cijelim nizom negativaca i to na neobičnim mjestima poput ledenih spilja i zaboravljenih katakombi. Opasnosti kojima će biti izloženi podučit će ih snazi ljubavi i prijateljstva.

  Rad na Aladdinu pamtit ću po dvije stvari; upoznala sam nekoliko glumaca koji su me tako iz dana u dan oduševljavali svojim talentom, ali i svojim ljudskim osobinama da mi je životna želja sa njima raditi na igranom filmu, dapače napisati uloge upravo za njih; Ljubo, Dušane, Janko... moj naklon.

  Drugo, projekt 6 studio pokazao se kao studio koji iznad svega cijeni profesionalnost, ne gubi vrijeme na konflikte, već potiče dobru vibru i kreativan timski rad....moj naklon i svima u studiju.

  Kad vam se uz ove dvije stvari poklopi još i to da radite na tako maštovitom, čarolijom obasutom projektu mislim da je svima jasno kako je svima nama bilo žao kad smo nakon godinu dana zajedničkog rada odvalili posljednju epizodu br. 86.

  Još i danas pofali mi, ingenijoznost i duhovitost Duha, Jagina ironična iskrenost, Aladdinova strast i pravičnost te Jasminina ženska snaga!!!! Baš mi je bio gušt raditi ove crtiće.


  Zrinka Matijević Veličan,
  redateljica HR sinkronizacije

   


  Redatelji originala: Tad Stones, Alan Zaslove 
  Uloge:
         Aladdin Dušan Bućan
         Jasmina (Jasmine) Zrinka Cvitešić
         Duh (the Genie) Ljubo Kerekeš
         Jago (Iago) Janko Rakoš

  Prijevod i adaptacija: Viola Karijić
  Tonska obrada: Project 6 Studio