TV PRODUKCIJA

Get the Flash Player to see this player.

SOB I SNJEGOVIĆ

objavljeno 24.11.2008. | pogledano 18,669 puta
SOB I SNJEGOVIĆ
Upoznajte dva stara prijatelja. Turbo Sob i Snjegović Limač. Led i vatra u najvećoj avanturi života.


Nekada najbolji prijatelji, Sob i Snjegović, nakon dugo vremena našli su se na snimanju reklame. Odmah su isplivale snažne emocije i oživjela su nekadašnja rivalstva. Snjegović, nestašan kakav je, odlučio je uzeti stvar u svoje ruke i to doslovno. U nebrojenim pokušajima snimateljske ekipe da ih ponovo ulove u bezazlenom njihanju uz pjesmu, Snjegović je svaki put našao shodno izvući nešto iz zida. Upoznajmo ih malo bolje...

 Sob u vrtu
Ime i prezime: Turbo Sob
Nadimak: Brzi
Godina rođenja: nepoznata
Ime oca: Rudi Sob

Turbo Sob ili Brzi kako ga od milja zovu prijatelji, živi povučeno i mirno.
- Najviše uživam kada mogu u miru uređivati vrt oko svoje kućice. Onda mi zasvijetle lampice - eto, toliko sam radostan!
Sob je veseli samac koji često kaže:
 - Ima vremena. Sigurno će naići prava gospođica Sob za mene. On nikada ne kasni na posao, samo sa posla kući. Redovito zove mamu Sob,a susjedi ga obožavaju.
- Ne možeš posuditi šećer od susjeda, ako ih ne poznaješ! -  uvijek ističe Sob. Na slici je Sob ispred svoje kućice i vrta na koji je jako ponosan.
Snjegovic Limac

Ime i prezime: Limač Snjegović
Nadimak: Nevolja
Godina rođenja: nepoznata
Ime oca: Beli Snjegović

Ne zovu Limača bez razloga Nevolja. Nema smisla ukrašavati istinu. Iza tako nevinog nadimka krije se jedna velika potreba da upadne u svaku nevolju na koju naiđe.
- Nema te crvene tipke koju nisam stisnuo. NEMA. Posebno ako piše 'Ne diraj'
Limač potječe sa najhladnijih ledenjaka Sjevernog pola. - Tamo ti nitko ne pomaže.. posebno ako si snjegović. Posebno tada. - pomalo zamišljen priča Snjegović. Najveća strast su mu ekstremni sportovi bez kojih bi bio kao riba na suhom. Na temu rivalstva sa Turbom rekao je: - Ovaj intervju je gotov - i odšetao - jednostavno, takav je. Ovo je jedina slika koju je Snjegović imao za nas, a posudio ju je od mame.


Kako su Sob i Snjegović došli na male ekrane
Korak po korak

Sob i Snjegović glavne su uloge u božićnim tagovima* koji dolaze na kraju blagdanskih Turbo limač  TV spotova. Traju po 3 sekunde, ali nastajali su malo duže.
_____
* tag - citat, etiketa, formatiranja i sl., metalni vršak, naglavak, navod, označiti, oznaka, oznaka u dokumentu za nadzor indeksiranja, petlja, privezna pločica, privjesak, staviti oznaku, trag, uzrečica, završna riječ, termin u marketingu koji u ovom slučaju označava animaciju na kraju tv spota ;-)


1. Nakon što smo skicirali Soba i Snjegovića na papiru, to je bio tek početak nastajanja animacija. Super sofisticiranim postupcima računalne obrade od jednostavnog crno - bijelog crteža došli smo do gotovog, obojanog crteža spremnog za daljnju manipulaciju.

Sob i Snjegovic bez boje i u boji

2. Glavni trik scenarija bio je da snjegović povlačenjem žice uvlači u ekran nešto neobično ili da se njegovim djelovanjem dogodi neki "kratki spoj". Tako da smo snjegoviću u ruke stavili žicu... da nešto potegne.

3. Odabir scenografije nije bio jednostavan zadatak. U dilemi između plaže sa palmom i snijegom prekrivene šume, odlučili smo se za šumu.

Pozadine za glumce

4. I na kraju smo animacije upotpunili zvukom - pjesmom i veseljem. Dobro miješali oko dva do tri tjedna i po potrebi dodavali različite aplikacije za audio i video obradu - i gotovo!
Tako je nastao crtić o Sobu i Snjegoviću!

Crtež i razrada likova: Nataša Rašović
Scenarij: Nikola Klobučarić
Animacija: Igor Babić
Glazba i zvuk: Marijo Luketa
Song: Ivana Jelinčić
Glas: Jakov Babić
Grafika: Ivan Šurina
Godina: 2008.

Galerija


Natrag na TV PRODUKCIJA

Komentirajte


Komentari (1)

  1. #1 20.12.2011 u 13:05 Ivor

    Turbo sob i Limač

    Iako je od ovog uratka prošlo dosta vremena, vi ste zasad jedini koji bi me mogli uputiti kako doći do originalnih par sekundi Soba i Limača, jingla u kojemu se sob i snjegović također grle sa istom Turbo limač "pjesmicom", ali koja se prikazivala prije vaše "obnovljene" verzije.

    Ništa osobno, ali premda su i ovakvi likovi izrazito simpatični, smatram da nisu ni blizu starom dvojcu.

    Hvala na odgovoru, riješili biste me čežnje za uspomenom iz djetinjstva.