TV PRODUKCIJA

Get the Flash Player to see this player.

IPARD

objavljeno 01.07.2009. | pogledano 7,054 puta
IPARD
IPARD je novi pretpristupni program Europske unije. Sastavni je dio IPA-e... Ukratko, dugačak TV spot sa puno puno kadrova prirode. :-)


IPARD je novi pretpristupni program Europske unije za razdoblje 2007. – 2013. U protekle dvije godine Uprava za ruralni razvoj / Upravna direkcija SAPARD/IPARD programa programirala je ovaj dokument kroz razna Povjerenstva i konzultacije. Program je dobio pozitivno mišljenje 19.12.2007. na Odboru za ruralni razvoj u Bruxellesu te ga je Europska komisija službeno prihvatila 25.2.2008. Kroz taj program će korisnicima u Hrvatskoj biti dostupno čak 1.3 milijarde kuna.

Cilj TV kampanje je predstaviti hrvatsku poljoprivredu, prirodne ljepote i ruralne krajeve, pokazati poljoprivredna gospodarstva koja su konkurirala za slične programe u prijašnjim godinama i uspješno realizirala ulaganja. Jasno navesti sve mjere koje program donosi i pružiti točne podatke o tome gdje se i kako može doći do kvalitetnih uputa i informacija.

Predviđeni plan od 10 emitiranja na HTV1 kroz cijeli srpanj 2009. govori koliko je bitno da ova informacija dođe do publike koja će znati prepoznati vrijednost IPARD programa.

 

 


TEKST SPOTA:

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja za vas je pripremilo novi program. IPARD program koji će unaprijediti vaš rad i učiniti vas konkurentnijma. Pretpristupni program EU za poljoprivredu i ruralni razvoj za vas je osigurao bespovrtana sredstva iz IPARD programa kroz koji će Republici Hrvatskoj biti dostupno 1 milijarda i 300 milijuna kuna potpore.

Bespovratna sredstva možete ostvariti u okviru sljedećih mjera:
Za početak, tu su ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice te ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanje standarda zajednice.
Ulaganjem u različite sektore unutar navedenih mjera možete ostvariti bespovratna sredstva u iznosu do 50% ukupnog prihvatljivog ulaganja.
Kroz mjere: "Radnje za poboljšanje okoliša i krajolika i Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja. želi se stanovnike ruralnih područja uključiti u planiranje i provedbu mjera ruralnog razvoja te očuvati ljepotu našeg krajolika.

IPARD nam pruža još više mogućnosti, kroz veći broj dozvoljenih ulaganja  te veći broj sektora u kojima se ulaganja mogu provesti.
Mjera „Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti” ima za cilj podići kvalitetu života u ruralnim područjima, dok je mjera „Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture“ namijenjena općinama i gradovima do 10 000 stanovnika koji na taj način dobivaju mogućnost ulaganja u ruralnu infrastrukturu na svom području.

Prvi natječaji za mjere IPARD programa bit će raspisani najesen 2009. godine. Moći ćete ih pronaći na internetskim stranicama Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te u Narodnim novinama.
Unaprijedite svoje poslovanje, dostignite standarde EU i poboljšajte život u svojoj sredini koristeći bespovratna sredstva IPARD programa!

Informacije na www.mps.hr ili u najbližem Uredu državne uprave ili ispostavi Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu.
Svoje upite nam šaljite na: ipard@mps.hr
Emitiranje ovog programa financira Europska unija.


Galerija


Natrag na TV PRODUKCIJA

Komentirajte


Komentari (0)