Hrvatski jezik

Get the Flash Player to see this player.

VIŠNJA POROPAT

objavljeno 24.09.2012. | pogledano 6,921 puta
VIŠNJA POROPAT
...nježan glas...
   
Get the Flash Player to see this player.


Opis glasa:
svjetliji, nježan
 
Jezik:
hrvatski, talijanski

Dijalekti:
istarski
 
Starost glasa:
mladenački

Radno iskustvo:
radijsko, voditeljsko

Glasovne vještine:
strani jezici

 Sviđa vam se kako zvuči Višnja?

 

Prvi glas

Kraj prvog razreda osnovne škole, velika dvorana s više od dvije tisuće roditelja koji su došli gledati svoju djecu kako izvode ono što su cijele godine učili i ja koja stojim sama nasred podija ispred mikrofona koji mi je, naravno, postavljen previsoko, čekam nekog da mi ga postavi na pravu visinu jer, rekla mi je učiteljica, da sve mora biti savršeno. Tišina, a ja počinjem s recitacijom. Cijelom dvoranom odzvanjaju tri kitice dječje pjesmice. To je početak mojeg bavljenja glasom. Ne prvi korak, već prvi glas pušten u mikrofon da prostruji.

Školovanje

Uslijedile su godine u kojima sam se obrazovala u raznim sekcijama, na raznim radionicama, a onda tijekom srednje škole zavšavam i sve stupnjeve Govorničke škole koja u potpunosti produbljuje moju ljubav prema glasu. Nakon toga upisala sam Filozofski fakultet u Zagrebu smjer kroatistike i fonetike. Dvije tako bliske, a opet tako različite strane izražavanja misli i komunikacije. Jedna bazirana na pisanoj, a druga na govorenoj riječi. I danas ne mogu izabrati koja mi je draža pa me tako poslovni put odveo na mjesto profesorice hrvatskoga jezika i voditeljice na radiju.

Brus i nož

Iako za fonetičare kažu da su kao brusovi koji oštre noževe, ali ne režu te tako uvijek uče govornike govoriti, ali sami ne postaju govornici (ni voditelji) za sebe mogu reći kako sam i jedno i drugo. Na djecu u školi prenosim svoje znanje, iskustvo i ljubav, a baveći se voditeljstvom i spikerstvom iz dana u dan usvršavam svoje znanje, stječem nova iskustva i živim svoju ljubav.

Galerija


Natrag na Hrvatski jezik

Komentirajte


Komentari (0)