Hrvatski jezik

Get the Flash Player to see this player.

DIANA TIKVIĆ

objavljeno 16.05.2011. | pogledano 12,005 puta
DIANA TIKVIĆ

...voditeljski glas...

    
Get the Flash Player to see this player.Opis glasa:
svijetli, vedar

Jezik:
Hrvatski

Starost glasa:
mladenački

Radno iskustvo:
Kapital Network, HKR, vođenje manifestecija

Glasovne vještine:
gluma, pjevanje - sopran Sviđa vam se kako zvuči Diana?

 

razgovor je snimljen 17.5.2011.

To mora da je ljubav

Ljubav prema poslu, talent i puno puno rada na sebi – tako bih u nekoliko riječi sažela posao spikera-voditelja. Odmalena sam to vrlo ozbiljno shvatila, zna to posebno moja mama čije su najdraže kasete primjerice Bob Dylana ili ABBA-e dobile novu dimenziju – umjesto omiljenih hitova mama je s nevjericom na kasetama slušala kako njezina kćer intervjuira baku, pjeva ili jednostavno drži monologe. Nije bilo ni govora o tome da bi ta nestašna osmogodišnja kćer žrtvovala gubitak inspiracije zbog vremena koje je bilo potrebno potrošiti na traženje prazne kasete koja će to zabilježiti. Moralo je biti odmah, pa makar i na štetu „Mamme Mie“ ili „Lay Lady Lay“.

 

Rad, rad i samo rad

Gluma, pjevanje i recitiranje obilježili su moje osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Na radost mojih ukućana „prerasla“ sam presnimavanje kaseta i angažirala se u dramskim skupinama i zborovima gdje sam „ispucavala“ višak energije. Iako me nakon završene srednje škole jako privlačila Akademija dramske umjetnosti, konačna odluka je ipak pala na studij teologije. I nisam požalila. Izbor studija je djelomično zaslužan i za prvi ozbiljniji angažman na Hrvatskom katoličkom radiju gdje sam otkrila ljepotu novinarstva i voditeljstva. Na radiju sam zapravo shvatila da je to posao koji želim raditi i koji me ispunjava. No shvatila sam još jednu stvar – uz zahvalnost Bogu na darovanom talentu, moram još puno puno puno raditi na sebi. Zato sam s oduševljenjem išla na satove usavršavanja u Poslovno učilište „Experta“, posebno upijajući savjete fonetičara.
Iako sam uživala raditi na radiju bila sam otvorena i za neke drugačije profesionalne izazove. Tako sam u jednom trenutku dobila priliku doći na audiciju za novinara i voditelja na poslovnoj televiziji Kapital Networku. Prošla sam audiciju i odlučila se okušati i u ovome mediju. Televizija ima mnoge prednosti – primjerice, ne mora se kao na radiju sve „nacrtati“ riječima. Ponekad slika govori puno više... S druge strane, na radiju imaš „samo“ glas. Sve što slušatelju želiš prenijeti moraš izgovoriti.
Nakon nekog vremena prevagnula je prva ljubav i presudila povratku na Hrvatski katolički radio. Obogaćena televizijskim iskustvom vratila sam se nesmanjenog žara za posao. I nesmanjene želje za rad na sebi.

I recept za spikera je:

Što više znam, shvaćam koliko zapravo malo znam. A iz poštovanja prema poslu koji tako volim nadam se da neću nikada odustati od novih vježbi za glas i izgovor, te novih znanja. Što me vraća na rečenicu iz uvoda: Ljubav prema poslu, talent i puno puno rada na sebi – i eto spikera-voditelja.

 

Galerija


Natrag na Hrvatski jezik

Komentirajte


Komentari (0)