P6 TIM

Nikola Klobučarić

Nikola Klobučarić

objavljeno 24.04.2008. | pogledano 25,584 puta
Nikola Klobučarić

Kreativni producent & redatelj
Email: nikola@project6.hr

 


Nikola Klobučarić diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Rođen sedamdesetih godina prošlog stoljeća u "filmskoj" obitelji. Od tate dugogodišnjeg djelatnika Hrvatske televizije, već od ranih dana zarazio se virusom televizije.

Prve TV korake još za vrijeme gimnazije, napravio je na "maloj" zagrebačkoj televiziji, gdje je radio kao ton majstor. Kao što to obično bude na malim televizijama, spletom okolnosti povremeno radi na različitim pozicijama od tonskog snimatelja, kamermana, grafičkog dizajnera do montažera. U nekoliko godina stječe praktična znanja o tehničkom aspektu funkcioniranja televizije. Ubrzo nakon toga vodi realizaciju satelitskog programa Hrvatskog informativnog centra.
Ubrzo nastavlja karijeru na "tatinoj" Hrvatskoj televiziji, kao montažer. Kroz montažerski rad  s novinarima dnevnog programa stječe golemo iskustvo u montiranju kratkih formi dnevno informativnih, obrazovnih i političkih tema.
1997. diplomira na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu – smjer Menadžerska informatika.

1994. pokreće Project 6 studio. Tu pronalazi nišu na tržištu i redateljski potpisuje brojne reklamne, glazbene TV spotove, te nekoliko namjenskih filmova. Na poziciji kreativnog producenta, a često i montažera ili asistenta, surađivao s redateljima Draženom Žarkovićem, Goranom Kulenovićem, Dorom Ruždjak, Zrinkom Matijević i Željkom Sarićem. Producirao i montirao kratke igrane filmove: Slike vremena i Zvonar katedrale, redatelja Željka Sarića.
Stjecajem okolnosti počinje se profesionalno baviti sinkronizacijom animiranih filmova. Kao redatelj sinkronizacije potpisuje sinkronizacije za dugometražne: Avanture Sharkboya i LavaGirl, Shrek 1, Princ od Egipta, te kao producent ili redatelj sinkronizacije preko 1500 epizoda animiranih TV serija Pokemon, Jagodica Bobica, Spužva Bob skockani, Dora istražuje, Tomica i prijatelji, Pocoyo, Ben10, Ulica Sezam i dr.

2012. osniva neprofitnu udrugu SINK.HR koja promiče kvalitetu sinkroniziranih programa za djecu.

Galerija


Natrag na P6 TIM