P6 TEAM

Nikola Klobučarić

Nikola Klobučarić

on 24.04.2008. | 24,124 views
Nikola Klobučarić
Creative Producer & Film Director
Email: nikola@project6.hr

 

Rođen sedamdesetih godina prošlog stoljeća u "filmskoj" obitelji. Od tate dugogodišnjeg djelatnika Hrvatske televizije, već od ranih dana zarazio se virusom televizije.
Od osnovne škole pokazivao afinitet prema umjetnosti, bio član tamburaškog orkestra i likovne grupe. Prve TV korake još za vrijeme gimnazije, napravio je na "maloj" zagrebačkoj televiziji, gdje je radio kao ton majstor. Kao što to obično bude na malim televizijama, spletom okolnosti povremeno radi na različitim pozicijama od tonskog snimatelja, kamermana, grafičkog dizajnera do montažera. U nekoliko godina stječe praktična znanja o tehničkom aspektu funkcioniranja televizije. Ubrzo nakon toga vodi realizaciju satelitskog programa Hrvatskog informativnog centra. To je program koji se putem satelitskih veza emitirao za hrvatske iseljenike u sjevernoj Americi i Australiji. Sudjeluje u kreiranju programa te samostalno izrađuje animacije, snima i montira reportaže i kratke dokumentarne filmove. 
Ubrzo nastavlja karijeru na "tatinoj" Hrvatskoj televiziji, kao montažer. Kroz montažerski rad  s novinarima dnevnog programa stječe golemo iskustvo u montiranju kratkih formi dnevno informativnih, obrazovnih i političkih tema.
1997. diplomira na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu – smjer Menadžerska informatika. 
1994. pokreće Project 6 studio. U to vrijeme je bilo malo studija koji su specijalizirali izradu programa za televiziju. Tu pronalazi nišu na tržištu i redateljski potpisuje brojne reklamne, glazbene TV spotove, te nekoliko namjenskih filmova.
Na poziciji krativnog producenta, a često i montažera ili asistenta, surađivao s redateljima Draženom Žarkovićem, Goranom Kulenovićem, Dorom Ruždjak, Zrinkom Matijević i Željkom Sarićem. Producirao i montirao kratke igrane filmove: Slike vremena i Zvonar katedrale, redatelja Željka Sarića.
Sticajem okolnosti počinje se profesionalno baviti sinkronizacijom animiranih filmova. Kao redatelj sinkronizacije potisuje dugometražne filmove za djecu: Avanture Sharkboya i LavaGirl, Shrek 1, Princ od Egipta, te kao producent ili redatelj sinkronizacije preko 1500 epizoda animiranih TV serija Pokemon, Jagodica Bobica, Spužva Bob skockani, Dora istražuje, Tomica i prijatelji, Pocoyo, Ben10, Ulica Sezam i dr.

 

Gallery


Back to P6 TEAM